تفاوت استاکر دستی و استاکر برقی

استاکر ایران » ماشین آلات انبار » تفاوت استاکر دستی و استاکر برقی
تفاوت استاکر دستی و استاکر برقی

امروزه با توجه به گسترش و رونق صنایع مختلف در کشورمان، توسعه و ارتقای کیفیت تجهیزات نیز باید در اولویت پیشبرد اهداف کارخانه‌های بزرگ و کوچک باشد. به علاوه باید این را در نظر گرفت که پیشرفت در صنایع مختلف و تسهیل نمودنِ کارها، تنها با به روز بودن و مجهز بودن امکانات میسر است. به همین جهت، کارخانجات بزرگ و کوچک در انبارها از تجهیزاتی چون استاکر برای جابجایی و حمل و نقل بارها استفاده می‌کنند.

با توجه به اینکه اغلب انبارها به صورت سرپوشیده هستند و با محدودیت فضا و آلایندگی‌ها در ارتباط هستند، بنابراین استفاده از استاکر گزینه مناسبی برای حمل و نقل کالاها در محیط انبارها است. به همین منظور استاکر ها انواع مختلفی دارند که در اینجا به معرفی بهترین آن‌ها می‌پردازیم و تفاوت استاکر دستی و استاکر برقی را از جهات مختلف بررسی خواهیم کرد.

 

تفاوت استاکر دستی و استاکر برقی

استاکرها با توجه به ابعاد و اندازه‌ای که دارند قابلیت جابجا کردن کالاها را به راحتی در انبارها دارند. انواع متنوعی از استاکرها در بازار داخلی و خارجی موجود است که اغلب به صورت دستی، نیمه برقی و برقی هستند. در سوخت هر سه مدل این استاکرها از سوخت فسیلی استفاده نمی‌شود بنابراین به دلیل عدم ایجاد آلودگی هوا در محیط انبار با هدف حمل و نقل کالاها بکار گرفته می‌شوند. برای انتخاب استاکر دستی یا برقی، توجه داشتن به تفاوت استاکر دستی و استاکر برقی اهمیت زیادی دارد که باید به این امر توجه داشته باشید.

 

فرق استاکر دستی و استاکر برقی

 

انواع استاکر ها

با توجه به اهمیت استاکرها در انبارداری، می‌توان انواع استاکر را بر اساس ساختار و طراحی در سه دسته زیر تقسیم‌بندی کرد:

  • استاکر دستی
  • استاکر برقی
  • استاکر نیمه برقی

استاکر برقی

استاکر برقی همانطور که از نام آن مشخص است، با استفاده از نیروی الکتریکی کار می‌کند. در این مدل از استاکر همه عملیات از جمله بالابری و بارگذاری محصولات به وسیله برقی انجام می‌شود. استاکر برقی به این دلیل که موتور مکانیکی ندارد قطعه برد الکترونیکی نقش مؤثری در عملکرد استاکر دارد.

استاکر نیمه برقی

استاکر نیمه برقی، در واقع نوعی از استاکر است که توانایی بلند کردن بار را با استفاده از نیروی برق دارد ولی جابجایی آن را به صورت دستی انجام می‌دهد. یعنی این نوع استاکر تلفیقی از استاکر برقی و دستی است که البته برای استفاده از آن باید این نکته را در نظر گرفت که شیب محیط انبار ترجیحا زیر 10 درجه باشد.

استاکر دستی

استاکر دستی نوعی دیگر از انواع استاکر ها به شمار می‌رود که در اکثر محیط‌های انبارداری همه عملیات اعم از بارگیری، جابجایی و بارگذاری را با آن انجام می‌دهند. با این تفاوت که استاکر دستی باید توسط اپراتور انجام و مدیریت گردد. استاکر دستی به نسبت سایر کالاهای مشابه، پر کاربرد تر است و شما معمولا این مدل استاکر را بیشتر دیده‌اید! کم هزینه‌تر بودن این استاکر، اصلی‌ترین تفاوت استاکر دستی و استاکر برقی است.

استاکر دستی قابلیت این را دارد که به صورت افقی تا ارتفاع 1/60 سانتی متر بارها را از زمین تا این ارتفاع بلند کند. در استاکر دستی عملیات و حرکت به وسیله پدال انجام می‌شود. با استفاده از پدال، اپراتور دستگاه می‌تواند محصولات پالت شده را در محیط انبار به خوبی جابجا کند.

 

مزایا استاکر دستی

 

چرا استاکر دستی کاربرد بیشتری دارد؟

این نوع استاکر به دلایل مختلفی که وجود دارد، به نسبت استاکر برقی استفاده بیشتری از آن می‌شود. برخی از این دلایل به شرح زیر می‌باشد:

  • استاکر دستی ساده ترین و مقرون به صرفه‌ترین نوع استاکر است و با توجه ابعادی که دارد، قابلیت جابجایی بالایی را دارد.
  • استاکر دستی ساده ترین و مقرون به صرفه‌ترین نوع استاکر است و با توجه ابعادی که دارد، قابلیت جابجایی بالایی را دارد.
  • طراحی آن ساده بوده و از یک واگن فولادی با پمپ هیدرولیک ساخته شده است که با پمپاژ دستیِ دسته به بالا و پایین، بارها و اقلام سنگین را به خوبی بلند می‌کند.

و اما یکی از معایب بزرگ این استاکرها، فشردگی و سختی کار برای اپراتور است و برای جابجایی بار در فواصل طولانی چندان ایده‌آل نیست.

 

مقایسه و تفاوت استاکر دستی و استاکر برقی

  • استاکر برقی سرعت عملیات بالاتری نسبت به استاکر دستی دارد و برای جابجایی‌های مداوم و طولانی در انبار، گزینه مناسبی است.
  • استاکر دستی به دلیل اینکه توسط اپراتور انجام می‌شود، امکان بروز خطا و حادثه بیشتر از استاکر برقی است.
  • استاکر برقی هزینه بالاتری را نسبت به استاکر دستی شامل می‌شود.
  • استاکر دستی جابجایی بار با وزن‌های سنگین را بهتر از استاکر برقی انجام می‌دهد اما این به معنای ضعیف و کم قدرت بودن استاکر برقی نیست.
  • ابعاد استاکر برقی به نسبت دستی، کوچک‌تر است و فضای کمتری را اشغال می‌کند.
  • استاکر دستی نیازی به شارژ کردن ندارد و در هر زمان که بخواهید می‌توانید از آن استفاده کنید.
  • برخی استاکرهای برقی نیاز به پریزهای مخصوص دارند که در واقع هزینه اضافی را برای شما همراه دارد.
  • وزن استاکر برقی حدود 3 تن است که به دلیل ابعاد و اندازه بزرگی که دارد در صنایع مختلف و پروژه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

انواع استاکر

 

سوالات متداول

استاکر برای چه منظور استفاده می‌شود؟

+ استاکر ابزار مهمی است که به عنوان تجهیزات جانبی در انبارداری با هدف جابجا کردن بارها به کار می‌رود.

مزیت استفاده از استاکر چیست؟

+ با توجه به کارایی استاکرها در محیط انبارداری می‌توان بیان کرد که استاکرها به شما این امکان را می‌دهد که کالاها و محصولات را به راحتی در محیط انبارداری جابجا کنید.

چند نوع استاکر وجود دارد؟

+ سه نوع عمده از استاکرها وجود دارد که شامل استاکر دستی، نیمه برقی و برقی می‌باشد. هر کدام از این استاکر ها سبک متفاوتی دارند و همچنین مزایای متفاوتی دارند.

 

نتیجه گیری

استاکرها در محیط انبارداری به عنوان یک ابزار کارآمد به شمار می‌روند و عملا به کار شما سرعت می‌بخشند. این استاکرها انواع مختلفی دارند و جایگزین مناسبی برای سرمایه گذاری در سایر تجهیزات به شمار می‌روند. همچنین در این مقاله به مقایسه، بررسی کامل و تفاوت استاکر دستی و استاکر برقی پرداختیم و از همه جوانب آن‌ها را بررسی کردیم. برای انتخاب استاکر دستی و یا برقی باید تمام موارد را در نظر بگیرید تا در نهایت بتوانید با توجه به نیاز خود و شرایط انبار بهترین استاکر را انتخاب کنید.

4.9/5 - (10 امتیاز)

برای خرید ماشین آلات انبار با ما تماس بگیرید.

1 Comments

  1. مجتبی راغب گفت:

    سلام وقت بخیر خرید به صورت حضوری هم دارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 16 =